Kerstpakket – dit jaar eens wat beter uitpakken?

Begon het kerstmispakket echt bij boer en knecht? Het schijnt zo te zijn dat eeuwen geleden boeren aan een traditie begonnen die nu nog steeds opgeld doet bij zakelijke geschenken aan het eind van het jaar. Voordat de knecht huiswaarts ging (vaak vele kilometers) om met zijn familie Kerst te vieren, stopte de boer hem een mand vol lekkers toe. Een kerstmand. De knecht keek niet eens wat erin zat, want iets was in die tijd al heel snel lekker. Tegenwoordig wordt het kerstpakket door medewerkers van kantoren wat kritischer gewogen. Je hoort wel eens smalend in de wandelgangen: “even kijken of er dit jaar wel echt iets bij zit”. Wat boer en bedrijfsdirecteur eigenlijk doen is met zo’n kerstpakket waardering uitspreken voor al het goede werk dat is verricht. En toch moet je tegenwoordig voorzichtig zijn met wat je je personeel voorschotelt. Het moet namelijk wel voor hen ook als een geschenk voelen.

Zoveel smaken, zoveel keuzes

De verantwoordelijke voor de kerstpakketten heeft het moeilijk en gemakkelijk tegelijk. Er is namelijk een riante keuze aan pakketten om uit te kiezen. Zo’n beetje alles is wel verkrijgbaar. Dat is gemakkelijk. Maar waar zouden de medewerkers echt blij mee zijn? En dan is het juist moeilijk om specifieke kerstpakketten te bestellen. Nu houdt bijna iedereen wel van chocolade. Wordt het dan het kerstpakket ‘choco moment’? Of ga je voor kijkgenoegen en neem je een pakket met een alcoholvrij drankje en een filmvoucher? Nogal wat pakketten leunen op een bepaald land met daaruit afkomstige producten. Zo kun je een Mexicaans pakket nemen vol zaken waarvan je lekkere tapas kunt maken. Er zijn zelfs pakketten die bijna een halve keuken bij de ingrediënten leveren, met grillpan, pollepels en sauspotjes.

Kerstpakket in bedrijfsstijl

Ben je in de gelegenheid wat meer kerstpakketten af te nemen? Als je bedrijf groot is en je kunt duizend kerstpakketten bestellen, dan is er heel veel mogelijk. Je kunt zo’n pakket dan prachtig personaliseren. Dus een eigen kerstkaart in de doos, je logo en slogan op de doos en wat je verder in de doos stopt kun je modelleren naar je eigen huisstijl. Of je borduurt met de inhoud of vorm van het pakket voort op de bedrijfsactiviteiten. Stel dat je bedrijf laarzen maakt. Wat dan te denken van een laars in maatje 99, gevuld met lekkers? De leveranciers van kerstpakketten kunnen je met raad en daad bijstaan om echt creatieve en op je bedrijf aangepaste pakketten samen te stellen.

Een zeer persoonlijk kerstpakket

Ook is het tegenwoordig mogelijk om niet voor je personeel te kiezen. Maar die zelf per individu uit te laten zoeken wat hij of zij graag in het pakket terug wil vinden. Dat kan via onlinesites waar je met een voucher tot een aantal punten producten naar een boodschappenmandje kunt klikken. De doos wordt, eenmaal goed gevuld, dan netjes naar het adres van de medewerker gestuurd. Succes verzekerd.

Uitdeelfeestje

Ga je op de zaak zelf het kerstpakket uitdelen? Alsjeblieft niet vanuit een doods magazijn waar het personeel op eigen gelegenheid een doos kan afhalen. Maak de pakketten onderdeel van een leuke bedrijfsparty; met de kerstboom op de achtergrond. In een feestelijke entourage is het krijgen van een pakket dubbel zo leuk.